Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na prúžky. Paradajky blanžírujeme, vyberieme dužinu, nakrájame. Uhorku a cibuľu nakrájame, cesnak pretlačíme. Do misy vložíme zeleninu, rozdrvíme na ňu toastový chlieb či bagetu. Prilejeme vodu, ocot, ochutíme, rozmixujeme dohladka. Ručne všľaháme olej. Dáme na dve hodiny do chladničky a pred podávaním premiešame. Pred podávaním ozdobíme smotanou.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
20. 1. 2017
Paradajkové gaspačo
Potrebujeme: 10 väčších paradajok, 1 zelenú papriku, 2 šalátové uhorky, 1 väčšiu cibuľu ,5 kusov toastového chleba alebo väčšiu bagetu, 2 lyžice vínneho octu, 1 l vody, 2 strúčiky cesnaku, 3 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie, kyslú smotanu
Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na prúžky. Paradajky blanžírujeme, vyberieme dužinu, nakrájame. Uhorku a cibuľu nakrájame, cesnak pretlačíme. Do misy vložíme zeleninu, rozdrvíme na ňu toastový chlieb či bagetu. Prilejeme vodu, ocot, ochutíme, rozmixujeme dohladka. Ručne všľaháme olej. Dáme na dve hodiny do chladničky a pred podávaním premiešame. Pred podávaním ozdobíme smotanou.
Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na prúžky. Paradajky blanžírujeme, vyberieme dužinu, nakrájame. Uhorku a cibuľu nakrájame, cesnak pretlačíme. Do misy vložíme zeleninu, rozdrvíme na ňu toastový chlieb či bagetu. Prilejeme vodu, ocot, ochutíme, rozmixujeme dohladka. Ručne všľaháme olej. Dáme na dve hodiny do chladničky a pred podávaním premiešame. Pred podávaním ozdobíme smotanou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára