Odkvapkanú kyslú kapustu pokrájame a vmiešame do postrúhaných zemiakov. Pridáme na malé kocky pokrájané mäso, rozškvarenú slaninu, rozotretý cesnak so soľou a posekanú petržlenovú vňať. Zmes osolíme, okoreníme a spracujeme s múkou a vajcomna hladké cesto, z ktorého formujeme placky a opekáme na rozpálenom oleji po oboch stranách.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
28. 1. 2017
Kapustové zemiakové placky
100 g kyslej kapusty, 400 g uvarených postrúhaných zemiakov, 100 g zvyškov údeného mäsa alebo zeleniny, 30 g slaniny, 5 strúčikov cesnaku, soľ,petržlenová vňať, mleté čierne korenie, 4 lyžice múky, 1 vajce, olej na opekanie
Odkvapkanú kyslú kapustu pokrájame a vmiešame do postrúhaných zemiakov. Pridáme na malé kocky pokrájané mäso, rozškvarenú slaninu, rozotretý cesnak so soľou a posekanú petržlenovú vňať. Zmes osolíme, okoreníme a spracujeme s múkou a vajcomna hladké cesto, z ktorého formujeme placky a opekáme na rozpálenom oleji po oboch stranách.
Odkvapkanú kyslú kapustu pokrájame a vmiešame do postrúhaných zemiakov. Pridáme na malé kocky pokrájané mäso, rozškvarenú slaninu, rozotretý cesnak so soľou a posekanú petržlenovú vňať. Zmes osolíme, okoreníme a spracujeme s múkou a vajcomna hladké cesto, z ktorého formujeme placky a opekáme na rozpálenom oleji po oboch stranách.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára