Mäso pokrájame na rezne, osolíme, naklepeme a na rozohriatom oleji z oboch strán prudko opražíme. Vyberieme ich na teplý tanier a zakryjeme. Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, posypeme ju múkou a na miernom ohni chvíľu opekáme .Prilejeme vývar, vínny ocot a za stáleho miešania necháme zovrieť. Šťavu ochutíme pretlakom, rezne vložíme naspäť a udusíme ich do mäkka. Pred dokončením pridáme nadrobno pokrájané uhorky a posekanú petržlenovú vňať. Vhodnou prílohou sú zemiaková kaša a zeleninový šalát.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
17. 1. 2017
Rezne po znojemsky
600 g karé, olej, 1 cibuľu, 1 PL hladkej múky, ½ HR vínneho octu, 2 HR mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL paradajkového pretlaku, 2 – 3 sterilizované uhorky, petržlenovú vňať
Mäso pokrájame na rezne, osolíme, naklepeme a na rozohriatom oleji z oboch strán prudko opražíme. Vyberieme ich na teplý tanier a zakryjeme. Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, posypeme ju múkou a na miernom ohni chvíľu opekáme .Prilejeme vývar, vínny ocot a za stáleho miešania necháme zovrieť. Šťavu ochutíme pretlakom, rezne vložíme naspäť a udusíme ich do mäkka. Pred dokončením pridáme nadrobno pokrájané uhorky a posekanú petržlenovú vňať. Vhodnou prílohou sú zemiaková kaša a zeleninový šalát.
Mäso pokrájame na rezne, osolíme, naklepeme a na rozohriatom oleji z oboch strán prudko opražíme. Vyberieme ich na teplý tanier a zakryjeme. Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, posypeme ju múkou a na miernom ohni chvíľu opekáme .Prilejeme vývar, vínny ocot a za stáleho miešania necháme zovrieť. Šťavu ochutíme pretlakom, rezne vložíme naspäť a udusíme ich do mäkka. Pred dokončením pridáme nadrobno pokrájané uhorky a posekanú petržlenovú vňať. Vhodnou prílohou sú zemiaková kaša a zeleninový šalát.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára