500 g mleté hovädzie mäso., 200 g mleté jahňacie mäso., 100 g strúhanky., 2 vajcia., 5 strúčikov cesnaku., 1 kl mletej červenej papriky., ½ zväzku petržlenovej vňate., soľ., mleté čierne korenie., horčica., olej
NA PAPRIKOVÚ ZELENINU: 3 malé papriky ( najlepšie farebná )., 1 cibula, 1 cuketa., soľ., mleté čierne korenie., olej
NA ZEMIAKOVÉ HRANOLKY: 600 g zemiakov., olej., soľ
Posekáme cesnak a petržlenovú vňať. Vložíme mleté mäso do misky a ochutíme soľou, mletým čiernym korením cesnakom, horčicou a mletou paprikou. Pridáme vajcia, petržlenovú vňať, strúhanku a všetko dôkladne premiešame. Vyformujeme z masy šúlance a vyhladíme povrch. Potrieme olejom a prikryté postavíme do chladničky. Umyjeme papriky, cibuľu, cuketu a všetko pokrájame na malé kocky. Umyjeme papriky, cibuľu, cuketu a všetko pokrájame na malé kocky. Opražíme na oleji a ochutíme soľou, mletým korením a malým množstvom octu. Krátko podusíme. Zemiaky očistíme a pokrájame na krájači na uhorky na tenké plátky. Plátky potom pokrájame na tenké rezance a osušíme. Vypražíme ich v horúcom oleji tak, aby v ňom plávali. Potom ich necháme odkvapkať a osolíme. Rozpálime v panvici malé množstvo oleja a upečieme na ňom čevapčiči. Jako prílohu môžeme podávať zelený šalát a tmavý chlieb.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára