Zemiaky očistíme a uvaríme s rascou, soľou a nadrobno pokrájanou hlivou. Kyslú smotanu a šľahačkovú smotanu rozšľaháme s múkou a zmes pridáme do uvarených zemiakov. Ochutíme polievkovým bujónom a povaríme. Chuť môžeme zvýrazniť kôprom a mletým zázvorom.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
23. 1. 2017
Kyslá polievka s hlivou
250 g hlív, 500 g zemiakov, 5 dl kyslej smotany, 1,25 dl šľahačkovej smotany, voda, hladká múka, pol kocky polievkového bujónu, kôpor, zázvor, soľ
Zemiaky očistíme a uvaríme s rascou, soľou a nadrobno pokrájanou hlivou. Kyslú smotanu a šľahačkovú smotanu rozšľaháme s múkou a zmes pridáme do uvarených zemiakov. Ochutíme polievkovým bujónom a povaríme. Chuť môžeme zvýrazniť kôprom a mletým zázvorom.
Zemiaky očistíme a uvaríme s rascou, soľou a nadrobno pokrájanou hlivou. Kyslú smotanu a šľahačkovú smotanu rozšľaháme s múkou a zmes pridáme do uvarených zemiakov. Ochutíme polievkovým bujónom a povaríme. Chuť môžeme zvýrazniť kôprom a mletým zázvorom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára