18. 1. 2017

Šunkové fliačky s pórom

400 g polohrubej múky., 2 – 3 vajcia., soľ., 40 g masti., 40 g údenej slaniny., 4 – 6 mladých pórov., 150 g šunky., mleté čierne korenie
Na dosku si pripravíme polohrubú múku, pridáme vajcia a vymiešame tuhé cesto, ktoré necháme 30 minut postať v tvare bochníka. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a pokrájame na fliačiky, ktoré necháme trošku oschnúť. Uvaríme ich v osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Medzitým na masti rozpražíme pokrájanú údenú slaninu, pridáme na kolieska pokrájané póry a na rezance pokrájanú údenú šunku. Opražíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme scedené a odkvapkané fliačky, premiešame a podľa chuti dosolíme. Podávame s kyslými uhorkami alebo zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre: