Z kvasníc, vody a cukru urobíme kvások (nakysne asi za 15 min.). Zmiešame obe múky, pridáme soľ, olej, kvások a zamiesime stredne tuhé cesto-približne ako na buchty. Kvalita cesta závisí na jeho dôkladnom vymiesení-až počuť praskať bubliny vzduchu.
Cesto necháme vykysnúť na dostatočne teplom mieste (cca 1 hod.). Zároveň si pripravíme prílohy, ktorými budeme pizzu pokrývať, vrátane syra, oleja a kečupu. Cesto po vykysnutí rozdelíme na 3 diely na dobre pomúčenej doske. Každý diel rozvaľkáme do tvaru kruhu na výšku asi 2-3 mm, potrieme v šírke asi 2 cm od okraja olejom, v strede kečupom a pokrývame. Suroviny kladieme na cesto striedmo, aby pizza nebola mazľavá. Pizzu pečieme na suchom plechu posypanom múkou, v strede rúry, zapnutý vrch aj spodok, pri teplote 200-300 C približne 7-9 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára