31. 1. 2017

Roštenka na zelenine

4 hovadzie rostenky, sol, mlete cierne korenie, 80 g masti, 1 cibula, 1 maly zeler, 2 kaleraby, troska rajciakoveho pretlaku alebo kecupu, 1 lyzica hladkej muky, 1/4 smotany alebo mlieka
Rostenky umyjeme, osusime, okrajove blany nakrojime, naklepeme, osolime a okorenime. Takto pripravene rostenky po oboch stranach prudko opecieme na rozohriatej masti. Potom ich vyberieme a vo vypeku opecieme pokrajanu cibulu, na ktoru dame opecene rostenky a za mierneho podlievania dusime do polomakka. Pridame ocisteny a nadrobne rezance pokrajany zeler, kaleraby a troska rajciakoveho pretlaku alebo kecupu. Vsetko udusiem domakka. Nakoniec prilejeme zatrepku z muky a smotany. Este spolu povarime. Podavame s knedlou alebo so zemiakovymi kroketkami.

Žiadne komentáre: