18. 1. 2017

Kačica s medovou glazúrou

1 kl tmavej sójovej omáčky., 2 pl medu., 1 kl cesnakového vínneho octu., 2 strúčiky cesnaku., 1 kl mletého anízu., 2 kl kukuričnej múčky., 2 kl vody., 2 kačacie prsia., zelerové lístky., plátky uhorky., čerstvú pažítku
Sójovú omáčku zmiešame s medom, cesnakovým vínnym octom, cesnakom a anízom. Kukuričnú múčku premiešame s vodou na kašičku a pridáme do zmesi. Kačacie prsia vložíme do plytkej misy. Potrieme ich sójovou marinádou zo všetkých strán. Prikryjeme a mäso odložíme marinovať do chladničky najmenej na 2 hodiny alebo na celú noc. Kačacie prsia vyberieme z marinády a dáme do pekáča . Prikryjeme, vložíme do predhriatej rúry, pečieme cca 20 – 25 minút, občas pretrieme marinádou. Mäso potrieme zvyškom marinády a pečieme odkryté 3 – 5 minút, aby sa na povrchu vytvorila chutná skaramelizovaná kôrka. Kačacie prsia vyberieme a pokrájame na plátky. Naaranžujeme ich na ohriatu misu, ozdobíme zelerovými lístkami, plátkami uhorky, čerstvou pažítkou a podávame ihneď.

Žiadne komentáre: