19. 1. 2017

Hlivovo - orechová natierka

200 g hlív (najlepšie sú mleté hlúbiky), polievková lyžica vlašských orechov, polievková lyžica ovsených vločiek, 50 ml oleja, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice vývaru alebo vody, 2 papriky - „baraní roh", rasca, 1 lyžička citrónovej šťavy, lyžica sójovej omáčky, pol lyžičky karí korenia, 1 lyžica horčice.
Na oleji opražíme ovsené vločky, pridáme hlivu, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, koreniny a dusíme do mäkka. Pridáme pokrájanú papriku, mleté orechy, podlejeme vývarom a znovu podusíme. Ochutíme horčicou, sójovou omáčkou a citrónovou šťavou. Nátierku možno podávať teplú na sendvičoch, ozdobenú plátkami rajčín, prípadne kúskom syra, alebo ako studenú desiatovú nátierku.

Žiadne komentáre: