Pokrájanú cibuľu opražíme na masti, zaprášime hladkou múkou a opražíme. Zalejeme prevarenou a vychladnutou vodou, pridáme šošovicu a chvíľu povaríme. Potom polievku osolíme, pridáme očistené pokrájané zemiaky , údenú klobásku a bobkový list. Uvaríme do mäkka, ochutíme rozotretým cesnakom a zjemníme kyslou smotanou. Podľa chuti okyslíme a osladíme. Před podávaním klobásu pokrájame na kolieska.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
20. 1. 2017
Šošovicová polievka s klobásou
1 cibuľa., 40 g masti., 30 g hladkej múky., 150 g šošovice., soľ., 200 g., zemiakov., 200 g údenej klobásy., bobkový list., 2 strúčiky cesnaku., 0,25 l kyslej smotany., ocot., cukor
Pokrájanú cibuľu opražíme na masti, zaprášime hladkou múkou a opražíme. Zalejeme prevarenou a vychladnutou vodou, pridáme šošovicu a chvíľu povaríme. Potom polievku osolíme, pridáme očistené pokrájané zemiaky , údenú klobásku a bobkový list. Uvaríme do mäkka, ochutíme rozotretým cesnakom a zjemníme kyslou smotanou. Podľa chuti okyslíme a osladíme. Před podávaním klobásu pokrájame na kolieska.
Pokrájanú cibuľu opražíme na masti, zaprášime hladkou múkou a opražíme. Zalejeme prevarenou a vychladnutou vodou, pridáme šošovicu a chvíľu povaríme. Potom polievku osolíme, pridáme očistené pokrájané zemiaky , údenú klobásku a bobkový list. Uvaríme do mäkka, ochutíme rozotretým cesnakom a zjemníme kyslou smotanou. Podľa chuti okyslíme a osladíme. Před podávaním klobásu pokrájame na kolieska.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára