20. 1. 2017

Šošovicová polievka s klobásou

1 cibuľa., 40 g masti., 30 g hladkej múky., 150 g šošovice., soľ., 200 g., zemiakov., 200 g údenej klobásy., bobkový list., 2 strúčiky cesnaku., 0,25 l kyslej smotany., ocot., cukor
Pokrájanú cibuľu opražíme na masti, zaprášime hladkou múkou a opražíme. Zalejeme prevarenou a vychladnutou vodou, pridáme šošovicu a chvíľu povaríme. Potom polievku osolíme, pridáme očistené pokrájané zemiaky , údenú klobásku a bobkový list. Uvaríme do mäkka, ochutíme rozotretým cesnakom a zjemníme kyslou smotanou. Podľa chuti okyslíme a osladíme. Před podávaním klobásu pokrájame na kolieska.

Žiadne komentáre: