Z ocisteneho, umyteho kralika sa odsekne predna cast, rozsekne pozdlz, stehna a chrbat sa odblania, posypu malym zazvorom, osolia, pokvapkaju olejom a nechaju v chlade odlezat asi 1 hodinu. Maso sa opecie z obidvoch stran na masle, mierne zalejeme vyvarom a pod pokryvkou dusi domakka. Pocas dusenia sa maso obracia a podla potreby dolieva vodou. Makke maso sa vyberie a vlozi do kastrola. Stava sa vydusi na tuk, zaprasi mukou, oprazi a zaleje vyvarom, zamiesa a dobre povari (asi 20 minut). Prevarena stava sa precedi, zjemni smotanou, dochuti solou a citronovou stavou a kratko povari. Pri podavani sa na tanier polozi rez z prednej a rez zo zadnej casti, preleje pripravenou stavou a navrchu posype nakrajenymi mandlami.
Vhodne prilohy: jemne karlovarske knedle, zemlove knedle, rozne upravene zemiaky, jemne druhy zeleninovych salatov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára