4. 7. 2009

Hovädzie nadivo

Suroviny: 40 dag hovädzieho mäsa (sviečkovice), 4 dag masti, 4 dag slaniny, 4 dag cibule, 6 dag koreňovej zeleniny, 2 dag hladkej múky, 1 lyžica vína, 1/2 dag cukru, ocot, voda, bobkový list, čierne korenie, tymian, borievky, citrónová kôra a šťava, cukor 

Postup: Hovädzie mäso v celku popreťahujeme slaninou a uložíme v nádobe, najlepšie hlinenej. Osolenú vodu s korením a ostatnými príchuťami, octom a očistenou, pokrájanou zeleninou povaríme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vylejeme na mäso, ktoré necháme odležať na chladnom mieste asi 3 dni.Na masti zapeníme cibuľu, pridáme odležané mäso, zeleninu aj s časťou vody a dusíme. Počas dusenia mäso podlievame vodou, v ktorej bolo naložené. Po udusení ho vyberieme a pokrájame. Šťavu zaprášime múkou, povaríme s prídavkom vína, pretrieme a vylejeme na pokrájané mäso. Na zjemnenie chuti môžeme pridať malé množstvo cukru.Podávame s knedľou, makarónmi alebo inou cestovinou.

Žiadne komentáre: