7. 7. 2009

Zapekané baranie kotlety

Suroviny: 600 g baraních kotliet s kosťou, soľ, 50 g masti, 1 cibuľa, 150 g šampiňónov, 100 g oštiepka alebo údeného syra 

Postup: Baranie kotlety pokrájame, naklepeme a osolíme. Opečieme po obidvoch stranách na rozohriatej masti a odložíme do tepla. Na masti opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a udusíme do mäkka. Kotlety uložíme do vymasteného pekáča, na každú dáme trocha udusených húb, prikryjeme plátkom oštiepka alebo údeného syra, trochu podlejeme a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podľa chuti môžeme posypať nadrobno posekaným cesnakom a pokvapkať kečupom.



Žiadne komentáre: