29. 7. 2009

Musaka

Suroviny: 1 cibuľa, 2 str. cesnaku, 3 PL oleja, 500 g mletého mäsa, 2 PL rajčinového pretlaku, l konz.paradajok 850 g, 1 ČL oregana, petrž.vňať, soľ, korenie, 3 PL citr.šťavy, 40 g masla, 800 g zemiakov, 600 g baklažánu alebo cukety, 200 g syr Feta, 500 ml mlieka, strúhaný muškáť 

Postup: Na cibuli a cesnaku opiecť mäso, pridať pretlak, paradajky, oregano, 20 min.dusiť odokryté, pridať vňať, soľ, citr.šťavu..Zemiaky nakrájať na kolieska, 10 min.opiecť na oleji, vrstviť do zapekacej misy zemiaky, baklažan, mäso,l00 g syra, ukončiť zemiakmi. Z masla, hlad. muky a mlieka urobiť bešamel, zaliať zemiaky, posypať syrom a muškátom.

Žiadne komentáre: