30. 7. 2009

Bôčiková roláda

Bravčový bôčik – plát mäsa (tzv. zajac), trochu naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme, potrieme rozotretým cesnakom.Rozložíme rovnomerne plnku, zrolujeme a previažeme hrubou niťou, konce a prípadné diery zašijeme.Dáme na plech, podlejeme vodou, pečieme pod alobalom cca 1,5 hod. Podľa potreby pečieme ku koncu odokryté.
Plnka: 1 kg kuracích pečienok pokrájame na kocky a osmažíme na masti (oleji),10 rohlíkov pokrájame na kocky, pokropíme (nie namočíme alebo zalejeme!) mliekom (rohlíky musia byť dobre vlhké, nie mokré),5 surových vajíčok, soľ, korenie,1 PL Vegety,2 PL bravčovej masti,petržlenová vňať, troška oregána
Pečienku aj s výpek z pečienky spojíme s rohlíkmi a s rozšľahanými vajíčkami, v ktorých sme predtým zmiešali koreniny a masť, dobre premiešame.

Žiadne komentáre: