30. 7. 2009

Pizzove rožky

Suroviny: cesto: 1 kg hladkej múky,6 dcl mlieka,1 dcl oleja,1 kocka droždia,oregáno podľa chuti
plnka:125 g másla,2 čajové lyžičky červenej papriky,1 čajová lyžička vegety

Postup: Cesto necháme vykysnúť, rozdelíme ho na dve polovice, rozvaľkáme a potrieme polo-vicou plnky, ktorú sme dostali vymiešaním másla, červenej papriky a vegety. Na takto pripravenú plochu poukladáme podľa chuti šunku, salám, rozdrobíme plesňový syr a iné ingrediencie podľa chuti a možností. Zrolujeme do rolády a krájame na 2,5 cm kúsky, ktoré ukladáme na olejom vymastený plech, potrieme žĺtkom zmiešaným s trochou oleja a necháme upiecť v rúre rozohriatej na 180° do zlatova.

Žiadne komentáre: