Suroviny: 8 veľkých zemiakov, 115 g slaniny, 0,15 dl oleja, 0,3 dl octu, 3 posekané zelené cibuľky, 5 na kocky nakrájaných reďkoviek, 2 pokrájané stonky zeleru, 2 ½ dl majonézy z plesňového syra, 0,15 dl horčice, 3 posekané na tvrdo uvarené vajcia, soľ, ml.biele korenie, 2 červené papriky, upražené olúpané a nakrájané. Majonéza: 0,03 dl horčice, 0,03 dl kryšt.cukru, kayenské korenie, 1 žĺtok, 0,17 dl oliv.oleja, 0,15 dl citr.šťavy, 100 g syra Niva
Postup: Zmiešame horčicu, cukor, korenie, primiešame žĺtok, po kvapkách pridáme olej až je zmes veľmi hustá. Primiešame citr.šťavu a syr. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme ich do hrnca, uvaríme do mäkka. Keď sú uvarené, zlejeme ich, opláchneme. Slaninu nakrájame na kocky, opražíme do chrumkava. Zemiaky vložíme do veľkej misy, pokropíme olejom, octom, primiešame cibuľku, reďkovku a zeler. V druhej miske zmiešame majonézu, horčicu, posekané vajcia, soľ, korenie. Polovicu zmesi a slaninu zmiešame so zemiakmi. Vložíme do jenskej misy, navrch dáme zbytok zmesi a slaninu. Zapekáme až do zlatohneda. Podávame v sklených miskách a povrch ozdobíme červenou paprikou a mladou cibuľkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára