Suroviny: 600 g hrubej múky, 2 až 3 dl mlieka, 25 g droždia, 30 g práškového cukru, 80 g obyčajného masla, 2 žĺtky, soľ. Plnka: 700 g bielej hlávkovej kapusty, 60 g cukru, 60 g masti, hrozienka, mletú škoricu, mleté čierne korenie, soľ, žĺtky na potretie
Postup:Múku, soľ, nakysnutý kvások, žĺtky, rozpustené maslo a mlieko spracujeme na vláčne cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté rozvaľkáme na pomúčenej doske, nakrájame na rovnaké kúsky, urobíme bochníčky a necháme znova kysnúť. Bochníčky roztlačíme, naplníme vychladnutou kapustovou plnkou, uzavrieme a obrátime ich na druhú stranu. Potom ich natenko rozvaľkáme na veľkosť dezertného tanierika. Poukladáme ich na plech, pomastíme a po opätovnom kysnutí upečieme.Plnka: hlávkovú kapustu (bez hlúbu) posekáme nadrobno, na masti podusíme domäkka. Pridáme soľ, škoricu, mleté čierne korenie, cukor a hrozienka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára