20. 7. 2009

Základná paradajková omáčka na pizzu

Suroviny: 1 veľký na drobno nakrájaný strúčik cesnaku2 PL olivového oleja,1 malá rozdrvená chilli paprička,2 KL oregána,3 plechovky talianskych slivkových alebo 400g sekanýchparadajok,1 PL červeného vínneho octu alebo červeného vína,1 hrsť nahrubo nasekanej bazalky alebo majoránu,soľ a čerstvo namleté čierne korenie,2-3 PL extra panenského olivového oleja  

Postup: Na oleji opražte cesnak(mierne, aby nezhorkol), pridajte čili papričku, oregano a paradajky. Pri miešaní dajte pozor, aby sa paradajky nerozpučili, omáčka by zo semienok zhorkla – ak však budete variť pomaly a paradajky zostanú celé, získate správne sladkastú omáčku. Ak sa vám chce, môžete pred varením semená z paradajok odstrániť. Asi 1 hodinu varte na miernom ohni. Po dovarení pridajte ocot, paradajky v omáčke rozkrájajte. Pridajte bazalku alebo majorán, dochuťte a prilejte olivový olej.

Žiadne komentáre: