20. 7. 2009

Kapustový šalát s orechmi

Suroviny: ½ kg červenej kapusty, soľ, 40 g hrozienok, 200 g ananásu, 50 g vlašských orechov, 4 PL cukru, 4 PL citr.šťavy, štipka kayenského korenia, 4 PL oleja, 200 g šunky 

Postup: Kapustu nastrúhame, osolíme, premiešame, necháme asi 10 min. odležať a prebytočnú šťavu vytlačíme. Šťavu z ananásu zlejeme, ovocie nakrájame na kúsky, hrozienka namočíme do ananásovej šťavy, orechy nasekáme. Cukor nasypeme na panvicu, prilejeme 2 PL vody a necháme skaramelizovať, prisypeme orechy a orestujeme ich. Do panvice prilejeme 3 lyžičky ananásovej šťavy, citr.šťavu, zmes povaríme, ochutíme soľou, kayenským korením, prilejeme olej. Kapustu prelejeme karamelovou marinádou, premiešame a necháme asi ½ hod. stáť. Potom primiešame ananás, odkvapkané hrozienka a ozdobíme kornútkami šunky.



Žiadne komentáre: