Suroviny: 200 g hladkej múky, 50 g pohánkových pukancov, 2 ČL kypriaceho prášku 1/2 ČL sódy bikarbóny, 2 ČL vanilínového cukru, 50 g postrúhanej čokolády, 50 g posekaných orechov, 50 g pokrájaného ovocného želé, 1 vajce, 100 g hnedého cukru, 80 ml oleja, 250 g acidofilného mlieka, tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie jamiek na plechu, bonbóny z ovocného želé na ozdobenie
Malinová poleva: 200 g práškového cukru, 1 PL horúcej vody, 2 PL malinovej šťavy alebo sirupu
Postup: Vajce, cukor, vanilínový cukor, olej a acidofilné mlieko dobre premiešame, pridáme múku zmiešanú s pohánkovými pukancami, kypriacim práškom, sódou bikarbónou, čokoládou, orechmi, ovocným želé a opäť dobre premiešame. Do pripravených jamiek na plechu dáme do 2/3 cesto a upečieme. Pečieme 25 minút pri teplote 170°. Po miernom vychladnutí mafiny vyberieme z jamiek a už vychladnuté ich polejeme malinovou polevou a ozdobíme želéovým bonbónom.
Príprava malinovej polevy: Do cukru za stáleho miešania pridávame horúcu vodu a malinovú šťavu. Miešame, kým poleva nie je hustá, hladká a lesklá.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára