30. 7. 2009

Koláč s gorgonzolou a hruškou

Suroviny: 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 25 g práškového cukru, kôru z jedného citróna, 1,5 lyžičky soli, 2 vajíčka, 125 ml rastlinného oleja, 250 ml cmaru, 150 g syra gorgonzola, 250 g hrušky (v princípe 1 normálna hruška), 100 g šunky a pár vlašských orechov  

Postup:  Hrušku očistíme, a po dĺžke nakrájame na štvrťky. Každú obalíme v šunke.Potom si v miske zmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme ostatné prísady. Vymiešame do hladkého cesta. Nakoniec do cesta pridáme nakrájanú gorgonzolu.Do vymastenej formy vložíme asi 1/3 cesta a na ňu uložíme zabalené hrušky.Na hrušky rozotrieme zvyšné cesto .Na cesto poukladáme polky vlašských orechov a šupneme do rúry vyhriatej na 200°C do dolnej tretiny rúry. /Pečieme zhruba 50 minút. Po takých 40. minútach môžete teplotu kľudne znížiť na 180°C.Vyberieme, necháme vychladnúť, vyklopíme a potom už len podávame. 



Žiadne komentáre: