Suroviny: 50 dag teľacieho mäsa z hrude alebo zo stehna, 4 dag masti, 2 dag cibule, 2 dag ryže, 2 dag hrášku, 2 dag mrkvy, 2 dag hladkej múky, červená paprika, soľ, voda, 2 vajcia
Postup: Teľací plátok naklopeme, kraje narežeme, posolíme. Na masti zapeníme pokrájanú cibuľku, pridáme rozšľahané vajcia, soľ a upražíme. Do praženice zamiešame udusenú ryžu, uvarenú mrkvu pokrájanú na kocky a uvarený hrášok. Spolu rozmiešame a rozotrieme na mäso. Stočíme, previažeme motúzikom, opečieme na masti, podlejeme vodou a dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou a povaríme. Z mäsa odstránime motúzik, pokrájame ho a polejeme šťavou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára