Suroviny: 500 g hladkej múky,1 vajce, 100 g rastlinného tuku, 30 g droždia, 2,5 dl mlieka, 20 g cukru, soľ
Postup: Z uvedených prísad vypracujeme cesto, necháme vykysnúť, po vykysnutí vyvaľkáme, povykrajujeme kolieska, do stredu položíme kapustovú plnku, prikryjeme daľším kolieskom, okraje stlačíme a znova vykrojíme. Naplnené kolieska poukladáme na pomastený plech, necháme podkysnúť potrieme maslom a v dobre vyhriatej rúre upečieme do zlata. Po upečení znova potrieme maslom a vychladnuté posypeme cukrom.Namiesto masla je dobre použiť bravčovú masť.
Plnka: Postrúhanú kapustu dusíme na masle, osladíme, pridáme mletú škoricu a hrozienka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára