Suroviny: detské piškóty (asi 3 balíčky),silná čierna káva (bez usadeniny),3 vajíčka,5 lyžíc cukru,
1 vanilkový cukor,6 lyžíc hrubej múky
Postup: Dáme variť 3 dcl mlieka s 5 lyžicami kryštálového cukru. 3 žĺtka, 1 vanilkový cukor, 6 lyžíc hrubej múky rozmiešame v 2 dcl mlieka.Keď mlieko zovrie, vmiešame túto zmes a uvaríme hustejšiu kašičku. Odstavíme, necháme trochu vychladnúť, môžeme ochutiť rumom alebo rumovou príchuťou.Nakoniec ešte do teplej hmoty vmiešame vyšľahané bielka z 3 vajec.
Uvaríme silnú kávu (ak nie je uvarená v kávovare, precedíme ju). Do kávy namáčame piškóty tak, aby dobre nasiakli a ukladáme ich na spodok tortovej formy. (Ak chceme tortu pikantnejšiu, potrieme piškóty natenko ríbezľovým alebo marhuľovým džemom.) Na vrstvu piškót dáme krém, na krém ďalšiu vrstvu piškót namočených v káve, až kým sa nám všetko neminulo.Navrchu budú piškóty dobre ponamáčané v čiernej káve.Tortu odložíme do chladničky aspoň na 6 hodín, najlepšie do druhého dňa.Odstránime bočnú časť tortovej formy. Tortu vyklopíme, ozdobíme šľahačkou, ovocím, čokoládou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára