30. 7. 2009

Pekingská kyslá polievka pálivá

Suroviny: 15 dkg bravčov. mäsa,trochu soli,mleté čierne korenie,1 lyžičku solamylu,1 l slepačieho vývaru,1 mrkva,1 dkg suš. hríbov,10 dkg hlávkovej kapusty,2 lyžičky sójovej omáčky,2 lyžice octu, 5 lyžičiek vody,trochu Glutasolu,2 vajcia (1 bielko),štvrť lyžičky pálivej mletej papriky

Postup: Mäso pokrájame na tenké rezance osolíme, okoreníme a posypeme Solamylom. Slepačí vývar privedieme do varu, pridáme pripravené mäso, očistenú pokrájanú mrkvu, pokrájané namočené hríby, kapustu pokrájanú na rezance a všetko spolu prudko varíme 5 minút. Potom primiešame sójovú omáčku, trochu čierneho korenia, ocot, vodu a Glutasol. Vajcia rozšľaháme, vlejeme do polievky, pridáme pálivú mletú papriku a povaríme 3-4 minúty. Nakoniec polievku osolíme, prípadne ochutíme.

Žiadne komentáre: