30. 7. 2009

Koložvárska kapusta

Suroviny: veľka misa kyslej kapusty, 1,5 kg bravčového pliecka, 2 klobásky, asi 4 dcl surovej ryže, 1 veľkú cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, koreniny a 2 veľké smotany - podľa chuti : buď 1 sladkú + 1 pochúťkovú, alebo 2 sladké alebo 2 pochúťkové  

Postup: Najprv si dáme uvariť ryžu - zalejeme ju len 4 dcl vody, pretože sa nemusí uvariť celkom - bude sa ešte piecť. Nezabudneme osoliť! Keď voda vyvrie, je hotová a ryžu necháme vychladnúť. Medzitým si už nakrájame nadrobno cibuľku, speníme ju na masti a pridáme k nej na malé kocky nakrájané mäso. Posolíme, opečieme a necháme dusiť vo vlastnej šťave asi 25 minút. Pridáme drvenú rascu, papriku a dusíme ešte nejakých 20 minút. Okoreníme a do hotového mäsa primiešame roztlačené strúčiky cesnaku a lyžicu masla. Tá mäsko krásne zjemní a cesnak mu dodá správnu chuť.

Žiadne komentáre: