7. 7. 2009

Huspenina

Suroviny: 2 bravčové kolená, 4 bravčové nožičky, soľ, 2 bobkové listy, 12 zrniek čierneho korenia, 8 zrniek nového korenia, 4 mrkvy, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, ocot 

Postup: Bravčové kolená očistíme, umyjeme a spolu s očistenými a umytými nožičkami vložíme do studenej vody. Osolíme, pridáme bobkový list, celé čierne i nové korenie a uvaríme pomaly na miernom ohni do mäkka. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme očistenú mrkvu a dovaríme. Kolená a nožičky vyberieme a vykostíme, mäso potrieme cesnakom rozotretým so soľou a pokrájame na malé kocky. Potom ho uložíme do misy alebo do hlbokých tanierov, posypeme cibuľou pokrájanou nadrobno a mrkvou pokrájanou na kocky, zalejeme precedeným vývarom a necháme stuhnúť na chladnom mieste. Pred podávaním dochutíme octom.





Žiadne komentáre: