20. 7. 2009

Kapustníčky

Suroviny: 300 g múky, 10 g droždia, 1-2 dl mlieka, 20 g cukru, 40 g tuku, 1 žĺtok, pol lyžičky soli, 30 g tuku na vymastenie plechov, ,,Plnka: 30 g masti, 350 g bielej kapusty, soľ, škorica, 30 g cukru 

Postup: Do misky dáme múku, tuk, cukor, soľ, vykysnuté droždie, žĺtok a podľa potreby trochu vlažného mlieka. Cesto dobre vypracujem na necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom ho dáme na pomúčenú dosku, radielkom pokrájame na rovnaké štvorčeky, urobíme z nich guľky a necháme kysnúť. Potom každú prstami trochu roztlačíme, dáme do nej trochu vychladnutú plnku, okraje dobre spojíme natenko rozvaľkáme, pomastíme a vykysnuté upečieme. Plnka: Do rozpustenej masti dáme cukor a upražíme ho na karamel. Potom pridáme nadrobno posekanú kapustu, osolíme a dusíme do mäkka. Nakoniec pridáme cukor a tlčenú škoricu.

Žiadne komentáre: