30. 7. 2009

Hruškovo-nugatové mafinky

Suroviny: 2 hrušky, 100 g nugátovej čokolády, 120 g hladkej a 120 g polohrubej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 2 lyžice pomletých lieskovcov, 2 vajíčka, 120 g cukru, 80 ml rastlinného oleja, 60 g nutely a 140 g jogurtu  

Postup: Hrušku očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Čokoládu taktiež nasekáme na malé kúsky. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, orechy a čokoládu.
V druhej miske zmiešame vajíčka, cukor, olej, nutellu a jogurt. Pridáme múčnu zmes a nakrájané hrušky a opatrne a jemne premiešame.Cesto plníme do papierových košíčkov, čakajúcich v mafinkovej forme a v rúre predhriatej na 190°C pečieme asi 20-25 minút. 


Žiadne komentáre: