4. 7. 2009

Hovädzie pečené na víne

Suroviny: 40 dag hovädzieho mäsa, 2 dag údenej slaniny, 4 dag masti alebo oleja, 3 dag mrkvy, 2 dag zeleru, 2 dag petržlenu, 2 dag cibule, 2 dag rajčiakového pretlaku, citrónová kôra a šťava, 4 dag hladkej múky, celé čierne a nové korenie, bobkový list, soľ, 1 dl červeného vína, 2 dag cukru 

Postup: Mäso opečieme na rozpálenej masti, pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, zeleninu, citrónovú kôru, korenie, pokrájanú slaninu a spolu popražíme. Posolíme, prilejeme rajčiakový pretlak rozriedený vodou a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou opraženou nasucho, pridáme cukor, citrónovú šťavu, víno a precedíme cez sito na pokrájané mäso. Podávame s knedľou, ryžou, makarónmi alebo špagetami.


Žiadne komentáre: