Väčší plátok hovädzieho mäsa naklopeme, posolíme, položíme naň plnku, stočíme a previažeme. Opečieme na masti, pridáme postrúhanú cibuľku, spolu popražíme, podlejeme vodou a dusíme. Po udusení vyberieme, odstránime cvernu a pokrájame. Šťavu zaprášime múkou, povaríme a prilejeme k mäsu.
Plnka: Prebratú a umytú ryžu opražíme na masti, posolíme, zalejeme vodou a dusíme. K poloudusenej pridáme zelený hrášok a dodusíme. Salámu posekanú nadrobno opečieme na masti, pridáme vajce, pomiešame a upražíme. Pridáme k ryži a okoreníme čiernym korením.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
4. 7. 2009
Hovädzia roláda
Suroviny: 40 dag hovädzieho mäsa zo stehna, 6 dag masti, 2 dag cibule, soľ, voda,,Plnka: 2 dag ryže, 4 dag zeleného hrášku, 1 vajce, 4 dag salámy, 1 dag hladkej múky, soľ, čierne korenie, voda
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára