Suroviny: 40 dag hovädzieho mäsa z pleca, 12 dag bravčovej pečene, 3 dag masti, 6 dag cibule, 10 dag mrkvy, 5 dag kalerábu, 3 dag zeleru, 5 dag zelenej papriky, 5 dag rajčiakov, 10 dag čerstvých húb (hríby), 1/4 l kyslej smotany, 3 dag múky, voda, soľ, čierne korenie, červená paprika, bobkový list
Postup: K posekanej cibuľke zapenenej na masti pridáme mäso pokrájané na väčšie kúsky, popražíme, posolíme, okoreníme, pridáme červenú papriku a bobkový list, podlejeme vodou a dusíme. Neskoršie pridáme pokrájanú pečeň, očistenú, pokrájanú zeleninu a huby. Mäkké mäso zahustíme zátrepkou z kyslej smotany a múky a ešte povaríme. Bobkový list vyberieme.Podávame s ryžou, knedľou alebo zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára