2. 10. 2016

Zelené lasagne so zeleninovou plnkou

100 g čerstvých šampiňónov, 1 menšia konzerva zeleného hrášku, 1 cuketa, 4 paradajky, 1 cibuľa.
Paradajková omáčka: 100 g údenej slaniny, 200 g varenej šunky, pol šálky bieleho vína, 1 konzerva olúpaných paradajok, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 lyžice olivového oleja, 3 lyžice múky, trocha vegety, zväzok bazalky, pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 1 čajová lyžička cesnakovej soli.Ďalej: 200 g nastrúhaného syra Bel Paese, 400 g zeleného rezancového cesta (alebo plátov Lasagne – hotový výrobok), 250 ml bešamelovej omáčky.
Cibuľu a cuketu očistíme a nakrájame na plátky. Paradajky olúpeme a nakrájame na plátky. Šampiňóny očistíme a takisto nakrájame na plátky. Hrášok necháme dobre odkvapkať. Na omáčku rozpálime olej a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme šunku nakrájanú na rezance a krátko opražíme. Primiešame paradajkový pretlak, posypeme múkou, podlejeme bielym vínom, pridáme paradajky a uvaríme omáčku. Okoreníme cesnakovou soľou, mletým čiernym korením a vegetou a primiešame nadrobno nasekanú bazalku.
Potom si pripravíme bešamelovú omáčku. Pláty Lasagne varíme v slanej vode asi 5 minút a vyberieme. Do vymastenej nákypovej formy po vrstvách ukladáme paradajkovú omáčku, pláty cesta, zeleninu a bešamelovú omáčku.
Posypeme nastrúhaným syrom, vložíme do rúry, ktorú sme vyhriali na 200 oC a pečieme asi 15 minút. Vyberieme a ihneď podávame.

Žiadne komentáre: