2. 10. 2016

Zapečené cestoviny s bravčovým mäsom a smotanou

400 g bravčového mäsa, 2 vajcia, 100 ml smotany, 250 g cestovín, 2 zeleninové papriky, 1 cibuľa, mäsový vývar, 30 g masti, 1 lyžica tuku na vymastenie formy, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ
Očistenú cibuľu nadrobno nakrájanú speníme v rozpálenej masti, pridáme mletú červenú papriku, nakrájané bravčové mäso a opražíme. Potom pridáme nakrájané papriky bez jadrovníkov, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením. Podlejeme vývarom a udusíme domäkka.Hotové mäso vložíme do formy, ktorú sme vymastili tukom. Cestoviny uvaríme v osolenej vode, precedíme a rozložíme na pripravené mäso. Vajcia rozšľaháme so smotanou a trochou soli, zalejeme cestoviny, vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.

Žiadne komentáre: