2. 10. 2016

Cestoviny zapečené s mäsom

300 g bravčového mäsa bez kostí, 40 g tvrdého syru, 2 vajcia, 170 ml mlieka, 125 g margarínu, 650 g cestovín, 40 g konzervovaného hrášku, 20 g hladkej múky, strúhanka na pekáč, soľ
Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody. Precedíme a prepláchneme studenou vodou. Rozpustíme tuk, pridáme hladkú múku a urobíme svetlú zápražku, ktorú rozriedime mliekom, rozšľaháme a dobre povaríme (najmenej 30 minút). Do hotového bešamelu zamiešame vajcia.Varené cestoviny premiešame s hráškom, nadrobno nasekaným, vareným, alebo duseným mäsom, bešamelom, dosolíme a dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča. Povrch posypeme strúhaným syrom a pokropíme časťou tuku. Cestoviny zapečieme v rúre.Zapečené cestoviny polejeme zvyškom tuku, upečieme dočervena a potom nakrájame na štvorce.

Žiadne komentáre: