300
g bravčového mäsa bez kostí, 40 g tvrdého syru, 2 vajcia, 170 ml
mlieka, 125 g margarínu, 650 g cestovín, 40 g konzervovaného
hrášku, 20 g hladkej múky, strúhanka na pekáč, soľ
Cestoviny
uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody. Precedíme a
prepláchneme studenou vodou. Rozpustíme tuk, pridáme hladkú múku
a urobíme svetlú zápražku, ktorú rozriedime mliekom, rozšľaháme
a dobre povaríme (najmenej 30 minút). Do hotového bešamelu
zamiešame vajcia.Varené cestoviny premiešame s hráškom, nadrobno
nasekaným, vareným, alebo duseným mäsom, bešamelom, dosolíme a
dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča. Povrch
posypeme strúhaným syrom a pokropíme časťou tuku. Cestoviny
zapečieme v rúre.Zapečené cestoviny polejeme zvyškom tuku,
upečieme dočervena a potom nakrájame na štvorce.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára