stará
žemľa, cibuľa, viazanička petržlenovej vňate, 300 g mletého
mäsa, vajce, zarovnaná PL horčice, soľ, korenie, syr gouda, 4
zelené olivy, 4 vykôstkované sušené slivky, 2 plátky slaniny,
20 g sekaných mandlí, mrkva, jablko, karí korenie, 2 PL oleja
Mleté
mäso, do vody namočenú a vytlačenú žemľu, nadrobno nakrájanú
cibuľu, vajce, horčicu a posekanú vňať osolíme, okoreníme a
dobre zamiešame. Potom fašírkovú masu rozdelíme na 3 časti.
Nadrobno nakrájame syr a olivy primiešame ich do jednej tretiny
masy mletého mäsa. Do druhej tretiny primiešame nadrobno nakrájané
sušené slivky, slaninu a mandle. Mrkvu a jablko umyjeme, ošúpeme,
nakrájame na kocky a primiešame k tretej časti masy, ktorú
dochutíme karí korením. Z každej strany fašírkovej masy
vytvarujeme 4 fašírky, ktoré opečieme na rozpálenom oleji.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára