2
kg špekačiek, 10 ks cibule, horčica, mletá sladká paprika, mleté
čierne korenie
Nalev: ½ l vody, ½ l octu, 6 ks bobkového listu, 6 ks nového korenia, 6 ks celého čierneho korenia, 2 PL Deka, štipka zázvoru, štipka tymiánu, 1 lyžica oleja
Nalev: ½ l vody, ½ l octu, 6 ks bobkového listu, 6 ks nového korenia, 6 ks celého čierneho korenia, 2 PL Deka, štipka zázvoru, štipka tymiánu, 1 lyžica oleja
Špekačky
olúpeme, pozdĺžne nakrojíme do polovice, konce trochu tiež, ale
nerozrežeme úplne! Dáme do nich za lyžicu horčice + zmes korenia
a vložíme kolieska cibule. Do 4-litrového pohára kladieme
striedavo vrstvu cibule, vrstvu špekačiek. Cibuľou nešetríme!
Posledná vrstva je cibuľa. Nálev (ale bez oleja ) zmiešame,
prevaríme 10 – 15 min. Po vychladnutí zalejeme do pohára až po
vrch. Napokon pridáme olej a prikryjeme gázou. Po 14 – 21 dňoch
konzumujeme. Pri veľkom odparení dolievame prevarené vodu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára