1. 10. 2016

Utopenci hned k jedlu

12 ks špekáčikov,300 g cibuľa,2.5 dl octu,5 dl vody,0.5 nakladača,25 g soli,220 g cukru,4-6 ks bobkový list,2- 6 ks feferónky
Nálev: ocot, voda nakladač, soľ a cukor uvedieme na cca 5 minút do varu.
Cibuľu nakrájame na plátky. Špekáčiky ošúpeme, stredom narežeme, rez okoreníme a naplníme cibuľou. Do 2l pohára uložíme vrstvu cibule, pridáme 2-3 bobkové listy a feferónku. Na túto vrstvu nastojato uložíme 6 naplnených špekáčikov. Dáme ďalšiu vrstvu cibule, bobkového listu a feferónky a vložíme zostávajúce špekáčiky. Navrch dáme ešte vrstvu cibule a zaťažíme. Pohár naplníme horúcim nálevom a dáme do väčšej nádoby s vodou na mierny oheň ohrievať cca 4 hodiny. Teplota by mala byť cca 60°C. Potom necháme vychladnúť, uložíme na chladné miesto a môžeme hneď konzumovať.

Žiadne komentáre: