24
ks špekáčikov,4-5 väčších cibúľ,3 dl octu,9 dl vody,1-2 KL
soli,1-2 PL cukru,4-6 ks bobkový list,2- 6ks feferónky,celé čierne
korenie ,celé nové korenie,2 menšie šalátové uhorky
Nálev:
ocot, voda, soľ, cukor, korenie, feferónky a bobkový list uvedieme
na cca 5 minút do varu.
Cibuľu nakrájame na kolieska, uhorky na asi 2-3 mm hrubé plátky. Špekáčiky ošúpeme, stredom narežeme, rez naplníme cibuľou. Do 4l pohára uložíme vrstvu cibule, plátkov uhoriek a pridáme časť korenín z nálevu. Na túto vrstvu naležato uložíme 6 naplnených špekáčikov. Dáme ďalšiu vrstvu cibule, korenín a uhoriek a vložíme ďalšiu vrstvu špekáčikov atď. až po zostávajúce špekáčiky. Navrch dáme ešte vrstvu cibule. Pohár naplníme studeným nálevom. Potom uložíme na chladné miesto a za pár dní môžeme konzumovať..
Cibuľu nakrájame na kolieska, uhorky na asi 2-3 mm hrubé plátky. Špekáčiky ošúpeme, stredom narežeme, rez naplníme cibuľou. Do 4l pohára uložíme vrstvu cibule, plátkov uhoriek a pridáme časť korenín z nálevu. Na túto vrstvu naležato uložíme 6 naplnených špekáčikov. Dáme ďalšiu vrstvu cibule, korenín a uhoriek a vložíme ďalšiu vrstvu špekáčikov atď. až po zostávajúce špekáčiky. Navrch dáme ešte vrstvu cibule. Pohár naplníme studeným nálevom. Potom uložíme na chladné miesto a za pár dní môžeme konzumovať..
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára