2. 10. 2016

Tatranská sviečková

50 dag sviečkovice, 5 dag slaniny, 4 dag masti, 4 dag cibule, 8 dag koreňovej zeleniny, 1 dl brusnicovej šťavy, 2 dl smotany, 3 dag hladkej múky, 1 dag cukru, 1 lyžica horčice, voda, soľ, čierne korenie, bobkový list
Umytú a odblanenú sviečkovicu pretiahneme prúžkami údenej slaniny, opečieme na polovičke masti a vložíme do kastróla. Na zvyšnej masti opečieme očistenú, pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler, pridáme bobkový list, celé čierne korenie, soľ, podlejeme vodou a pridáme k mäsu, ktoré prikryjeme a dusíme. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. Šťavu zahustíme zátrepkou z kyslej smotany a múky, povaríme, pridáme ocot, horčicu, brusnicovú šťavu, cukor a pretrieme ju cez sito na mäso. Podávame s knedľou alebo makarónmi.

Žiadne komentáre: