50
dag sviečkovice, 5 dag slaniny, 4 dag masti, 4 dag cibule, 8 dag
koreňovej zeleniny, 1 dl brusnicovej šťavy, 2 dl smotany, 3 dag
hladkej múky, 1 dag cukru, 1 lyžica horčice, voda, soľ, čierne
korenie, bobkový list
Umytú
a odblanenú sviečkovicu pretiahneme prúžkami údenej slaniny,
opečieme na polovičke masti a vložíme do kastróla. Na zvyšnej
masti opečieme očistenú, pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler,
pridáme bobkový list, celé čierne korenie, soľ, podlejeme vodou
a pridáme k mäsu, ktoré prikryjeme a dusíme. Keď je mäso mäkké,
vyberieme ho. Šťavu zahustíme zátrepkou z kyslej smotany a múky,
povaríme, pridáme ocot, horčicu, brusnicovú šťavu, cukor a
pretrieme ju cez sito na mäso. Podávame s knedľou alebo makarónmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára