40
dag teľacieho mäsa z pliecka, 4 dag masti, 12 dag koreňovej
zeleniny, 2 dag cibule, 2 dag cukru, 2 dag hladkej múky, 1 dl
smotany alebo 2 dl mlieka, bobkový list, čierne korenie, soľ,
voda, ocot
Teľacie
mäso opečieme na masti a vyberieme. Na masti pražíme pokrájanú
cibuľku a zeleninu pokrájanú na rezance. Potom pridáme mäso,
soľ, bobkový list, korenie, podlejeme vodou a dusíme. Mäkké mäso
vyberieme, šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali
múku, okyslíme a nakoniec pridáme cukor. Pokrájané mäso vložíme
späť do šťavy.Podávame s knedľou, ryžou, tarhoňou alebo
makarónmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára