2. 10. 2016

Bratislavské teľacie

40 dag teľacieho mäsa z pliecka, 4 dag masti, 12 dag koreňovej zeleniny, 2 dag cibule, 2 dag cukru, 2 dag hladkej múky, 1 dl smotany alebo 2 dl mlieka, bobkový list, čierne korenie, soľ, voda, ocot
Teľacie mäso opečieme na masti a vyberieme. Na masti pražíme pokrájanú cibuľku a zeleninu pokrájanú na rezance. Potom pridáme mäso, soľ, bobkový list, korenie, podlejeme vodou a dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku, okyslíme a nakoniec pridáme cukor. Pokrájané mäso vložíme späť do šťavy.Podávame s knedľou, ryžou, tarhoňou alebo makarónmi.

Žiadne komentáre: