1. 10. 2016

Nakladaná zelenina

2 zelené a žlté papriky, 4 PL oleja, 10 šalviových lístkov, mleté čierne korenie, soľ, 2 PL octu, 500 g mrkvy, 250 g šampiňónov, pohár zelených olív plnené mandľami, 2 PL kapár
Marináda: viazanička petržlenovej vňate, 1 dl vínneho octu, soľ, mleté čierne korenie, štipka cukru, 8 PL oleja

Očistenú, umytú a na pásiky nakrájanú papriku opražíme na 2 lyžiciach oleja, pridáme šalviu, okoreníme a 5 minút podusíme. Pozdĺžne rozkrojenú mrkvu prekrojíme na polovicu a 5 minút varíme v osolenej vode, potom scedíme. Očistené, omyté a na polovicu rozkrojené šampiňóny orestujeme na zvyšnom oleji, osolíme a okoreníme. Pripravenú vychladnutú zeleninu, odkvapkané olivy a kapary zmiešame, podlejeme marinádou, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých hore uvedených prísad a necháme 2 hodiny marinovať.

Žiadne komentáre: