2
zelené a žlté papriky, 4 PL oleja, 10 šalviových lístkov,
mleté čierne korenie, soľ, 2 PL octu, 500 g mrkvy, 250 g
šampiňónov, pohár zelených olív plnené mandľami, 2 PL kapár
Marináda:
viazanička petržlenovej vňate, 1 dl vínneho octu, soľ, mleté
čierne korenie, štipka cukru, 8 PL oleja
Očistenú,
umytú a na pásiky nakrájanú papriku opražíme na 2 lyžiciach
oleja, pridáme šalviu, okoreníme a 5 minút podusíme. Pozdĺžne
rozkrojenú mrkvu prekrojíme na polovicu a 5 minút varíme v
osolenej vode, potom scedíme. Očistené, omyté a na polovicu
rozkrojené šampiňóny orestujeme na zvyšnom oleji, osolíme a
okoreníme. Pripravenú vychladnutú zeleninu, odkvapkané olivy a
kapary zmiešame, podlejeme marinádou, ktorú sme pripravili
zmiešaním všetkých hore uvedených prísad a necháme 2 hodiny
marinovať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára