800
g morčacích pŕs, korenie, soľ, ošúpaná kôra z citróna,
300 g brokolice, 75 g šunky, cibuľa, strúčik cesnaku, 50 g
nastrúhaného parmezánu, žĺtok, 2 ČL štipľavej horčice,
čierne korenie, 30 g ságy vita, ¼ l kuracieho vývaru, 1/8 l
smotany na šľahanie, 4 PL maizeny, žerucha
Očistenú
a umytú brokolicu nadrobno nakrájame a 4 minúty povaríme
v slanej vode, potom scedíme a dáme odkvapkať. Na malé
kúsky nakrájame aj cibuľu, cesnak a šunku. Všetky prísady
zmiešame, dobre osolíme a okoreníme. Touto plnkou naplníme
morčacie prsia, ktoré sme uprostred rozrezali, znútra aj zvonka
osolili, okorenili a potreli citrónovou kôrou. Naplnené
morčacie prsia zašijeme a zo všetkých strán opečieme na
rozpálenej ságe vita. Podlejeme vývarom a vínom a prikryté
dusíme 45 minút. Potom mäso vyberieme a necháme chladnúť.
Do šťavy pridáme šľahačku, prevaríme, ochutíme, pridáme
nadrobno nakrájanú žeruchu. Z mäsa odstránime niť
a zmrazíme vcelku zaliate šťavou v dobre uzavretej
nádobe. Spotrebujeme do 3 mesiacov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára