1. 10. 2016

Morčacie prsia s brokolicovou plnkou

800 g morčacích pŕs, korenie, soľ, ošúpaná kôra z citróna, 300 g brokolice, 75 g šunky, cibuľa, strúčik cesnaku, 50 g nastrúhaného parmezánu, žĺtok, 2 ČL štipľavej horčice, čierne korenie, 30 g ságy vita, ¼ l kuracieho vývaru, 1/8 l smotany na šľahanie, 4 PL maizeny, žerucha
Očistenú a umytú brokolicu nadrobno nakrájame a 4 minúty povaríme v slanej vode, potom scedíme a dáme odkvapkať. Na malé kúsky nakrájame aj cibuľu, cesnak a šunku. Všetky prísady zmiešame, dobre osolíme a okoreníme. Touto plnkou naplníme morčacie prsia, ktoré sme uprostred rozrezali, znútra aj zvonka osolili, okorenili a potreli citrónovou kôrou. Naplnené morčacie prsia zašijeme a zo všetkých strán opečieme na rozpálenej ságe vita. Podlejeme vývarom a vínom a prikryté dusíme 45 minút. Potom mäso vyberieme a necháme chladnúť. Do šťavy pridáme šľahačku, prevaríme, ochutíme, pridáme nadrobno nakrájanú žeruchu. Z mäsa odstránime niť a zmrazíme vcelku zaliate šťavou v dobre uzavretej nádobe. Spotrebujeme do 3 mesiacov. 

Žiadne komentáre: