1. 10. 2012

Makové rezy z džemom

2 PL medu, 250 g mletého maku, 100 g celozrnnej múky, 50 g polohrubej múky, 50 ml jedlého oleja, 2 vajcia, 250 ml mlieka, trocha mletej škorice, badiánu a anízu, 0,5 balíčka prášku do pečiva, 30 g hrozienok, džem

V elektrickom šíahači ušlaháme do spenenia med, olej, vajcia a 5 lyžíc z odváženej múky (celozrnnú a polohrubú predtým zmiešame). Do ostatnej múky zamiešame prášok do pečiva, príchutové koreniny a mak. Do ušíahanej masy prilievame mlieko, primiešavame múku s makom a hrozienka. Cesto vylejeme na plech vyložený mastným papierom a hneď pečieme pri miernej teplote. Po vychladnutí koláč vyklopíme,odstránime papier, koláč cez stred prerežeme,naplníme jemným džemom a na hodinu zaťažíme.

Žiadne komentáre: