29. 10. 2012

Bravčové koleno s kyslou kapustou a knedľou

1 až 2 svieže bravčové kolená,1 PL soli,1 PL cukru, niekoľko bobkových listov,celé čierne korenie,800 g kyslej kapusty,1 PL zeleninového ochucovadla Podravka alebo vegety

Zeleninové ochucovadlo, soľ a cukor vymiešajme s 1 PL vody.Koleno narežeme 2 až 3 krát po dĺžke, dobre potrime pripravenou zmesou.Potom ho obložíme celými čiernym korením a bobkovým listom.Prikryté necháme 2 až 3 dni odstáť na chladnom mieste.Po tomto čase, spolu s koreninami, vložíme koleno do studenej vody a varíme asi jednu hodinu. Koleno z vody vyberieme, asi na 30 minút vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C a kým nezíska zlatistú farbu ho pečieme. Kým sa koleno pečie, preperieme kyslú kapustu a varíme ju domäkka vo vode, v ktorej sa pieklo koleno. Keď je kapusta uvarená ocedíme ju, preložíme ju na zohriaty podnos a zalejeme výpekom z kolena.Koleno podávame na varenej kyslej kapuste. Koleno môžeme piecť spolu so zemiakmi nakrájanými na kolieska.Uvarené koleno pred pečením ešte trochu dosolíme.

Žiadne komentáre: