400 g bravčovej krkovičky,soľ,rasca
zemiaková knedľa : 800 g zemiakov,soľ,30 g hrubej múky, vajce
kyslá kapusta : kyslá kapusta,soľ,rasca,20 g masti,20 g cibule,200 g surových zemiakov,cukor alebo umelé sladidlo
Bravčové mäso opečieme na sucho (bez tuku) zo všetkých strán. Osolíme, posypeme rascou, podlejeme vodou a upečieme do mäkka. Uvarené zemiaky ošúpeme, postrúhame, osolíme, pridáme vajce a podľa potreby zahustíme múkou. Formujeme valec, ktorý varíme v osolenej vode asi 20 minút. Kyslá kapusta: osolenú a rascou posypanú kapustu dusíme takmer do mäkka. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, prípadne osmažíme do zlatista. Pridáme ku kapuste spolu s postrúhanými zemiakmi a spolu podusíme. Dochutíme cukrom alebo umelým sladidlom. Bravcova pecienka pre diabetikov
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára