29. 10. 2012

Bravčové závitky s kyslou kapustou

8 rezňov z bravčového pliecka,4 nožičky klobásy,soľ,mleté čierne korenie, 4 strúčiky cesnaku, majorán ,horčicu,1 kg kyslej kapusty, 500 ml kyslej smotany, 100 g údenej slaniny

Z mäsa nakrájame rezne, naklepeme ich, natrieme prelisovaným cesnakom, horčicou, posypeme soľou, mletým čiernym korením, majoránom a zabalíme do nich klobásu.Na vymastený plech navrstvíme polovicu kapusty, naukladáme závitky a prikryjeme ich druhou polovicou kapusty. Zalejeme kyslou smotanou a posypeme na kocky nakrájanou slaninou. Takto naplnený plech vložíme asi na 45 minút do vyhriatej rúry a jeho obsah upečieme.Podávame so zemiakmi.

Bravcove zavitky s kyslou kapustou

Žiadne komentáre: