440 g kuracích rezňov, lyžička Podravky Natur, 40 g parmskej šunky,2 lyžice extra panenského olivového oleja,100 g cherry paradajok
omáčka : 100 g póru,100 g Nivy ,200 ml smotany na varenie,0,5 lyžičky granulovaného cesnaku,trochu soli,biele korenie, 0,5 lyžičky tymiánu
Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Každý kúsok zabalíme do šunky. Na rozpálenom olivovom oleji opečieme z každej strany a prsia preložíme do pripravenej zapekacej misy.Misu si predtým vytrieme maslom a pretlačeným cesnakom. Výpek ktorý nám zostal použijeme na prípravu omáčky. Do výpeku z pŕs si pridáme na koliečka nakrájaný pór a udusíme do mäkka. Pridáme syr Niva ktorý si predtým nastrúhame a zalejeme všetko smotanou.Všetko povaríme kým sa syr celkom nerozpustí.Potom omáčku dochutíme. Vegetou, korením, tymiánom. Zalejeme ňou prsia a na vrch ešte naukladáme cherry paradajky. Pečieme v predhriatej rúre 200°C 30 min.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára